Teatre


Espectacle teatral MAI MORTI (“Mai morts”) amb Bebo Storti.

Dramatúrgia i direcció de Renato Sarti, Teatro della Cooperativa, Milà (en italià amb subtítols en català).

Mai morts és un espectacle que provoca debat, ràbia, que divideix, emociona i commou. Amb una escriptura evocadora (una mena d’afabulació negra), Renato Sarti repassa la nostra història recent a través de les narracions d’un home mai penedit, per reflexionar sobre la dificultat d’extirpar, encara avui dia, en Itàlia, racisme, nacionalisme i xenofòbia.

Bebo Storti assumeix la tasca difícil de donar veu a aquest nostàlgic del vintenni feixista, avui compromès de ple en la defensa de l’ordre públic contra transvestits, extra comunitaris, gitanos i drogadictes.

“Mai morti” era el nom d’un dels batallons més terribles de la X Mas. El personatge recorda amb nostàlgia delirant el magma inquietant del planeta feixista i aquesta organització que va col·laborar amb els nazis en la repressió dels maquis.

En una nit milanesa de l’actualitat el protagonista s’endinsa en records sagrats, llunyans i estimats.Rememora amb admiració les actuacions de la Ettore Muti, una banda feixista que Mussolini va ascendir a legió autònoma i que marcaria tràgicament la memòria de la ciutat per la crueltat de les tortures infligides a centenars d’antifeixistes.

Divendres, 25 de novembre 2011 · 20:30 h.

Teatre Gespa, Centre Sant Pere Apòstol, Carrer de Sant Pere més Alt, 25 – Barcelona

Entrada gratuïta fins a exhaurir la capacitat de la sala. Durada 1h i 10’

Amb la col·laboració d’AicvasMemorial Democràtic i de l’Associazione Memoria Storica “Giovanni Pesce”Teatro della Cooperativa de Milà